Sănătatea în România Știri

CUM POATE FI DEPĂȘITĂ CRIZA ÎN CARE SE AFLĂ PERSONALUL MEDICAL DIN ROMÂNIA CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA COVID-19. Propunerile sindicaliștilor

După ce medicii au ieșit în stradă în semn de protest față de condițiile în care trebuie să își desfășoare activitatea atunci când tratează pacienții bolnavi de COVID-19, reprezentanții sindicatului SANITAS vin cu o serie de soluții pentru ca autoritățile să poată sprijini cadrele medicale.

Vicepreședintele SANITAS, Iulian Pope, a explicat, la Medika TV, care sunt soluțiile pe care trebuie să le adopte autoritățile pentru a detensiona atmosfera din spitalele românești în care sunt tratați pacienții care suferă de COVID-19.

Legat de spitalele și secțiile COVID-19 sunt câteva soluții: în primul rând trebuie să modificăm normativul de personal, trebuie să reducem programul de lucru, o suplimentare a zilelor de concediu, astfel încât acești oameni să-și refacă capacitatea de muncă, pentru că nu vor rezista în aceste condiții. Avem instrumentul angajării pe perioadă determinată. Avem varianta detașării și a voluntariatului. Variante eu consider că sunt. Este musai pentru sistem pentru colegii noștri să vadă că cineva e preocupat de soarta lor”, a spus Iulian Pope.

Viceliderul de sindicat a adăugat că important e și ca personalul medical aflat în linia întâi să primească stimulentele și sporurile promise.