Este perioada în care virusurile de gripă și răceală circulă mult mai mult și creează numeroase probleme. Cei mai expuși riscurilor îmbolnăvirii sunt copiii. Medicii de familie au vorbit, în direct la Medika TV, despre cum ar trebui să-și îngrijească părinții copiii atunci când cei mici s-au îmbolnăvit.
„Primul gest pe care îl am de făcut este să-i scad febra, să-i curăţ căile respiratorii, să îl urmăresc un pic. Sunt gesturi minime pe care le pot face acasă, aşteptând să se facă dimineaţă şi să pot să telefonez la medicul de familie. Pus mâna pe telefon la indiferent ce oră şi sunat la medicul de familie, nu rezolvă. Cel mai adesea medicul de familie de acasă de la el mai mult decât să te îndrume să te duci la camera de gardă sau la centrul de permanenţă, nu prea poate să facă” susține dr. Evelyn Cristescu, medic de familie.
Dacă simptomele persistă, mai ales pe timpul nopții, cel mai eficient este ca părinții să transporte copilul bolnav la un centru de permanență sau la camera de gardă a unui spital. „Eu pot să înţeleg şi cred că în marea noastră majoritate înţelegem disperarea unei mame al cărui copil face febră mare, care nu cedează repede la tratament antitermic. De aia există camerele de gardă şi există centrele de permanenţă” a mai spus dr. Evelyn Cristescu, medic de familie, la Medika TV.