Masa de sărbători este încărcată de produse tradiționale, multe dintre ele cu multe grăsimi și proteine. Pentru a nu avea probleme, trebuie să combinăm aceste preparate cu legumele care au grijă de digestia noastră.
De cele mai multe ori, în zilele de sărbători, micul dejun începe cu o serie de produse tradiționale precum toba sau caltaboșul. Așezate frumos pe o farfurie, alături de câteva legume, aceste preparate pot fi consumate cu încredere. „Ideea este să-i oferim corpului șansa de a se adapta puțin câte puțin. Acest lucru înseamnă ca mâncarea să fie porționată în mod sănătos. La micul dejun, în ziua de Crăciun, putem mânca caltaboș cu niște ridichi sau ceapă verde sau cu murături. Nu este recomandat dulcele la micul dejun pentru că astfel riscăm să nu ne menținem glicemia stabilă. Este suficient ceva care să aibă proteine, fibre și grăsimi. Tot la micul dejun putem mânca piftia cu murături în saramură” recomandă, Florina Badea, tehnician nutriționist și healt coach.
Iată și cum trebuie să arate prânzul la masa de sărbători: „La prânz putem mâncăm porția de sarmale cu mămăligă și să lăsăm ciorbele sau supele pe seară. Există și varianta în care pentru prânz putem să ne punem o lingură sau două din fiecare salată și avem grijă să adăugăm legumele cu frunze verzi sau murăturile, pentru aportul de fibre sau pentru digestie” mai spune Florina Badea.