Știri Studii/Cercetări

Cum îți poți da seama dacă ești infectat cu tulpina britanică a coronavirusului. Tusea, durerile în gât și oboseala, cele mai frecvente simptome

Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie a publicat un raport care arată că oamenii infectați cu noua tulpină a coronavirusului au, în general, trei simptome specifice. Dacă în cazul SARS-CoV2 simptomele sunt extrem de variate, în cazul tulpinii britanice cel mai frecvent întâlnite sunt durerile de gât, tusea și oboseala. De asemenea, o parte dintre pacienți s-au plâns mai des de dureri musculare comparativ cu persoanele infectate cu coronavirusul “clasic”.

Potrivit The Guardian, pierderea gustului sau a mirosului sunt puțin probabile să indice o infecție cu noua tulpină.

Datele prezentate în urma interviurilor realizate cu pacienți infectați cu noua tulpină au arătat că procentul celor care au avut ca simptome tusea a crescut de la 27% la 35%.

„Pierderea gustului ori a mirosului au fost mult mai puțin întâlnite la infectările cu noua variantă a virusului, pe când alte simptome au fost mult mai des întâlnite”, arată studiul.

Acesta mai scoate în evidență că tulpina britanică, despre care se știe deja că este mult mai contagioasă, acționează similar SARS-CoV2. Virusul varianta Kent, cum a fost numit, infectează aceleași celule, cu aceleași consecințe și provocând aceleași daune în organism.