Cum ascund autoritățile din România cifrele reale ale îmbolnăvirilor de COVID-19. Medic: „Se scot testele din platformele informatice”

Testarea ar putea să fie un indicator eficient în privința prevenției și controlului pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, autoritățile preferă să ascundă rezultatele oferite de testele efectuate asupra pacienților, pentru a impune politici de relaxare.

Cifrele privind cazurile de COVID-19 ar putea fi mai mari decât cele reale, dacă rezultatele testelor RT-PCR nu ar fi scoase din bazele de date informatice. Medicii atrag atenția că direcțiile de sănătate publică din mai multe județe scot din calculator rezultatele introduse de laboratoarele medicale private, tocmai pentru ca oferi o imagine distorsionată a pandemiei.

Aceste teste se înregistrează în mod normal pentru că sunt teste valide și intră în raportările cu care Guvernul se mândrește, acele zeci de mii de teste din care jumătate sunt făcute de oameni pe banii lor, dar sunt DSP-uri care scot aceste teste după ce au fost introduse de operatorii privați în Corona – Forms, se scot când se raportează. Bătălia aceasta uriașă pe care o avem pe numărul de teste a explodat când s-au făcut transparent, pentru că s-a văzut discrepanța. În Corona – Forms erau 5 teste raportate și erau 100 real făcute, raportate pe filiera Ministerului de Interne. Avem o situație în care testele sunt de-a dreptul un secret nuclear, e un război rece în jurul lor, nu care cumva să știm numărul lor. De la teste pleacă totul, dacă nu avem cazuri confirmate prin testare nu avem nici bolnavi de COVID, nu avem nici morți de COVID și nu avem niciun motiv să renunțăm la această politică de relaxare”, a precizat dr. Octavian Jurma, în direct la Medika TV.

Totodată, medicii atrag atenția și că multe județe continuă să aplice metoda testărilor limitate.

Există un indicator european care se numește rată de testare, adică numărul de teste făcute într-o săptămână, raportat la 100.000 de locuitori. Practic, trebuie să fie peste 600 ca să fie relevant. Sunt multe județe unde rata de testare este irelevantă, pentru că testează puțin”, a mai spus dr. Octavian Jurma.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea