Sfatul specialistului Stil de viață

CUM ARATĂ UN SENDVIȘ SĂNĂTOS PENTRU COPILUL TĂU? Dr. Laura Ene îți dă răspunsul

Alimentația echilibrată și sănătoasă a copilului continuă să fie una dintre cele mai mari provocări pentru părinți. Milioane de întrebări se nasc atunci când apar preocupările pentru ceea ce punel în farfuria celui mic, iar metodele de a forma gustul copilului pentru hrană sănătoasă dau și ele greș.

În ultima ediție a emisiunii Secretele Nutriției, difuzată miercuri, de la ora 17,00, la Medika TV, dr. Laura Ene a discutat din nou despre capcanele alimentației copilului și despre alegerile pe care le are la îndemână un părinte.

Iată, mai jos, recomandările expertului Medika Tv în nutriție, pentru pregătirea unui sendviș sănătos care, cu siguranță, va fi mai tentant pentru cel mic decât un pahar cu iaurt.

”Banalul sendviș cu cașcaval poate fi alcătuit din două felii de pâine integrală, pâine graham sai de secară, o felei de cașcaval feliat, puse la toast. Le tăiați api în 4, introduceți castraveții tăiați rondele între feliile de pâine, după ce cașcavalul s-a înmuiat, apoi puneți deasupra roșiile cherry. Puteți folosi și roșii simple, tăiate felii, stropite cu busuioc.

Atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, această variantă de a tăia felia de pâine în patru, la care se adaugă rondele de castraveți și o pastă de fasole boabe, năut, o salată de vinete sau o zacuscă peste care punem și o felei de roșie, poate să fie un mic dejun excelent!” a arătat dr. Laura Ene, medic primar nutriție, diabet și boli metabolice.