Cum a ajuns un medic cu fobie de sânge să trateze chirurgical cele mai complicate cancere

Dr. Bogdan Tănase este medic primar de chirurgie generală, specializat ulterior în chirurgia toracică, unul dintre cei mai apreciați chirurgi ai Institutului Oncologic București, instituție medicală în care 90 % dintre pacienții care au recomandare pentru intervenții chirurgicale prezintă afecțiuni oncologice.

Într-un interviu pentru Medika Tv, medicul Bogdan Tănase a dezvăluit că primele sale temeri, în perioada de început a studenției, au fost legate de faptul că avea fobie de sânge. Într-un interviu care va fi difuzat, la Medika TV, sâmbătă, 18 ianuarie, de la orele 17,00 și 21,00, și duminică, 19 ianuarie, de la ora 17,00, dr. Bogdan Tănase povestește cum și-a învins această frică și cum a ajuns în prima linie a chirurgiei oncologice, un domeniu care îi
aduce mari satisfacții.

”Chirurgia oncologică este o chirurgie specială. Aici, mare parte din cazurile operate, peste 90%, sunt cancere, acesta este specificul. Intervențiile, pe lângă faptul că sunt compleze, sunt urmate și de potențiale complicații destul de mari, iar evoluția nu este întotdeauna cea așteptată. Satisfacțiile poate că nu sunt așa de mari pentru că rezolvarea nu apare imediat ce ai încheiat intervenția… Este o încărcătură psihică foarte mare pentru cei care lucrează aici (n.r. Institutul Oncologic București), pentru tot personalul, dar, pe de altă parte, complexitatea intervențiilor, unele realizate exclusiv în acest spital, reprezintă un challenge (provocare) care mă motivează și mă face să merg mai departe.” a mărturisit chirurgul.

Dr. Bogdan Tănase este și președinte al Alianței Medicilor din România, organism devenit în ultimii ani o voce reprezentativă a halatelor albe din țara noastră.

Categorii: Exclusiv, Sănătatea în România
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea