Sănătatea în România Știri

CULMEA SCEPTICISMULUI, DEZVĂLUITĂ DE DR. VIRGIL MUSTA: “Am avut pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus”

Medicul infecționist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara a dezvăluit într-un interviu acordat HotNews.ro că au fost situații în care a “rămas mască”. S-a întâmplat când a avut de-a face cu pacienți coronasceptici, care nu au crezut în existența virusului nici măcar după ce s-au îmbolnăvit.

“Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală…”, a declarat dr. Virgil Musta.

Specialistul a mai spus că are totuși speranțe că oamenii au început să înțeleagă că nu e o glumă și că regulile trebuie respectate pentru a preveni îmbolnăvirile.

Eu am speranța că lumea a început să înțeleagă. Am văzut și o statistică că 75% din oameni înțeleg că este pandemie și că e nevoie să respectăm niște reguli. Asta îmi dă speranță că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situație suntem, se vor menține regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim“, a mai spus medicul infecționist.

Un amplu interviu cu reputatul medic din Timișoara puteți citi AICI.