ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Crește numărul infectărilor cu noul coronavirus. Azi, 255. În ce județe sunt cele mai multe

Fiecare nouă zi aduce un număr în creștere al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, în România. Raportul anunțat sâmbătă de autorități arată că alți 255 de pacienți au fost confirmați cu noul coronavirus, în decursul ultimelor 24 de ore, ca urmare a prelucrării unui număr de 30.131 de teste RT-PCR și antigenice rapide. Cele mai multe infectări sunt în București (43), Cluj (21) și Timiș (13). Repartizarea pe județe, a noilor cazuri, poate fi urmărită în tabelul de mai jos.

În ultimele 24 de ore au fost raportate și 8 decese (3 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți internați în spitale din Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea. 6 dintre pacienți prezentau comorbidități.

În spitalele din România sunt, în continuare, internați 545 de pacienți cu COVID-19 este de 545, dintre care 73 sunt în stare gravă la ATI.  

Pe teritoriul României, 1.560 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 687 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.733 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 76 de persoane.