Copiii cu boli renale, tot mai expuși pericolului de a manifesta forme grave de COVID-19

Noua tulpină a coronavirusului afectează tot mai mult copiii. Specialiștii sunt de părere că micuții care suferă și de alte afecțiuni sunt tot mai expuși riscului infectării.

Devenită dominantă și în România, tulpina britanică a SARS-CoV-2 face tot mai multe victime în rândul copiilor. Cei mai expuși sunt cei care prezintă și alte afecțiuni.

Ne referim la copii care au patologii cardiovasculare, copii cu malformații congenitale de cord, mă refer apoi la copii cu diabet sau necunoscuți încă cu diabet. S-au înregistrat multe cazuri de copii veniți la prima internare cu această boală. Există o predilecție și o capacitate a organismului de a declanșa această boală când apare o infecție COVID-19”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șef secție Dializă și Nefrologie Spitalul „Marie Curie”, în direct la Medika TV.

Totodată, cele mai multe probleme le pot avea și copiii care suferă de afecțiuni renale cronice.

Copiii cu boli renale, și mai ales cei care se știu deja cu o boală renală progresivă. Dacă la începutul pandemiei se vorbea de trei patologii care sunt mai ales atinse de acest virus, patologia cardiovasculară, diabetul și bolile oncologice, mai nou tot ce înseamnă boală cronică de rinichi și mai ales copiii care suferă terapii de supleere renală, cum ar fi de pildă, dializa sau transplantul renal, se pare că sunt cel mai des atinși de această boală și au de luptat cu ea pentru că apar niște complicații sistemice. Acest virus atacă ori direct rinichiul ori în contextul infecției sistemice”, a explicat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, la Medika TV.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea