Concluzia medicului Carmen Dorobăț după o vaccinare completă și o infecție făcută între doze: “Titrul de anticorpi e mai mare decât normal”

Medicul infecționist Carmen Dorobăț, de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, este unul dintre primii români care au făcut vaccinul anti-COVID.

Se știe deja că primii anticorpi apar abia după circa două săptămâni de la prima doză, iar protecția completă vine la minimum 7 zile de la rapel. La doar câteva zile după ce a făcut prima doză, după ce a lăsat garda jos, de Revelion, după cum a recunoscut, medicul a fost testat pozitiv. A făcut o formă ușoară de COVID-19, iar după vindecare a făcut și rapelul. Concluzia la care a ajuns după propria experiență este că protecția apare chiar și după prima doză, iar persoanele care se infectează cu noul coronavirus în perioada dintre cele două doze pot avea mult mai mulți anticorpi comparativ cu persoanele neinfectate.

Am făcut un test pentru depistarea de anticorpi la câteva zile de la prima doză. S-a constat prezenţa lor, e drept în cantitate foarte mică , dar aceasta a fost sesizată la testare. Faptul că anticorpii erau de tip IgM şi IgG, m-au determinat să fac şi rapelul. Am ales din start să fac rapelul, chiar dacă aveam infecţia cu SARS COV 2, pentru că ştiam că în urma vaccinării apar acei anticorpi anti-Spike care blochează receptorii pe unde pătrunde virusul în organism. Sigur, aceiaşi anticorpi apar şi după boală. De aceea, ca specialist, am decis să îmi testez cantitatea de anticorpi după boală şi după rapel. În consecinţă, titrul de anticorpi se apropie foarte bine de 1.000. Titrul este într-adevăr mai mare decât normal pentru că ceea ce am dobândit după boală s-a suprapus cu anticorpii oferiţi de vaccin. Deci aici se vede clar eficacitatea vaccinului. În acelaşi timp, pare oarecum hilar, dar boala aceasta îţi poate provoca şi surprize plăcute”, a declarat Carmen Dorobăţ, citată de Ziarul de Iași.

Practic, potrivit medicului infecționist, titrul său de anticorpi a fost dublu față de cel al altor colegi, care nu au avut și infecția.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes