Sănătatea în România Știri

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă este noul manager al Spitalului SRI

Începând cu data de 1 martie 2022, Spitalul „Agrippa Ionescu”, cunoscut și sub numele de Spitalul SRI, are un nou director. Este vorba despre Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, fostul coordonator al Comitetului Naţional de Vaccinare anti-COVID, instituție care a jucat un rol important în coordonarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din țara noastră.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecțioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări.

„La conducerea Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală.” se arată într-un comunicat de presă remis publicității de către Serviciul Român de Informații.

În momentul de față, Comitetul Naţional de Vaccinare anti-COVID este condus de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.