Știri Studii/Cercetări

Ciocolata fără zahăr, inventată în România. Ce îi dă gustul dulce și cine a inventat-o

sursa foto: Universitatea Galați

Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate. După mai bine de un an de muncă, o echipă de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a creat o rețetă de ciocolată proteică. Ciocolata respectivă nu are zahăr sau conservanți și conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali.

Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte – se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de  frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, se arată într-un comunicat al Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Potrivit sursei citate, Green Velvet este primul dintr-o serie de șase produse proteice optimizate din punct de vedere nutrițional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul și la solicitarea unui producător care vrea să ofere consumatorilor “produse sănătoase, bogate în proteine, cu destinație nutrițională particulară”.