Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Cine prezintă cel mai mare risc să dezvolte cheaguri de sânge (VIDEO)

În ultima vreme se vorbește foarte mult despre tromboze și apariția cheagurilor de sânge, după ce câteva astfel de cazuri au fost raportate în cazul unor persoane vaccinate cu serul AstraZeneca. Situația a determinat Agenția Europeană a Medicamentului să reanalizeze datele, ajungând la concluzia că o legătură între apariția trombozei și vaccin este “plauzibilă, dar nu confirmată”.

În România, continuă vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca, iar specialiștii vorbesc tot mai frecvent despre faptul că beneficiile vaccinului depășesc cu mult posibilele riscuri.

De altfel, apariția cheagurilor de sânge nu este deloc un fenomen rar înregistrat în mod curent în rândul populației. Dimpotrivă, sunt o mulțime de factori care pot determina apariția trombozelor, de la afecțiuni ca ateroscleroza, obezitatea ori aritmia cardiacă, la factori care țin de stilul de viață, cum ar fi fumatul și până la consumul unor medicamente, cum ar fi contraceptivele orale.

Dr. Valentin Ciubotaru, medic primar chirurg și unul dintre cei mai renumiți specialiști în flebologie, a explicat pe larg, la Medika TV, în emisiunea “Telemedika”, despre ce este cheagul de sânge, cum apare, cum poate fi prevenit un astfel de eveniment și cum poate fi tratat.

Emisiunea integral, cu explicațiile specialistului, poate fi urmărită AICI.