ALERTĂ: CORONAVIRUS

CIFRE CONSTANT MARI, PANDEMIA NU ÎNCETINEȘTE. Câți români s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, 5 158 de români au primit vestea că s-au infectat cu npul coronavirus, situație confirmată prin teste de laborator. În total, au fost efectuate 25 788 de teste, dintre care peste 9000, la cerere. Cele mai multe infectări, 1167, sunt în continuare în București, însă un salt semnificativ face Clujul care numără 431 de cazuri noi, în decursul ultimelor 24 de ore.

Numărul deceselor este mai mic decât cel raportat ieri, dar rămâne crescut. Sunt 139 decese (81 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău,  Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București. Printre cei care au pierdut lupta cu boala este și un copil din categoria 0-9 ani.

În spitalele din România luptă cu boala 11 316 pacienți, dintre care 1 274 sunt internați la ATI. 

Autoritățile au calculat și coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, rezultând că Ilfovul și Bucureștiul rămân cu cele mai ridicate rate, după cum se observă și din tabelul de mai jos.

Incidența in ultimele 14 zile