Sănătatea în România Știri

Centrul drive-thru din București, un succes la care nici organizatorii nu se așteptau. Ce urmează

sursa foto: RO Vaccinare

Deschiderea primului centru de vaccinare drive-thru din București, în Piața Constituției, s-a bucurat de un succes la care nici măcar organizatorii nu se așteptau. Încă de la prima oră s-au format cozi de mașini, iar până la finalul zilei au fost vaccinate nu mai puțin de 714 persoane.

”Aşteptările organizatorilor primului drive-thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia şi să revenim la normalitate”, a transmis Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, pe pagina oficială de Facebook, RO Vaccinare.

Și pentru că vaccinarea fără programare s-a dovedit un succes național, autoritățile au decis ca în perioada următoare să aibă loc mai multe activități de vaccinare de acest gen.

CNCAV anunță că în perioada 4-11 mai va avea loc Maratonul Vaccinării în rețeaua sanitară MApN (spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara). În plus, în perioada 7-9 mai va fi Maratonul Vaccinării la București, iar în 14-16 mai se va desfășura Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași.

În plus, CNCAV anunță activarea de noi centre Drive-Thru în țară, dar și extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puțin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

Tot în perioada următoare se pregătește vaccinarea pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-COVID.

De asemenea, din 4 mai va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.