Cearcănele, semnul care ne-ar putea spune că rinichii noștri suferă

Cearcănele apar de cele mai multe ori după o noapte pierdută și din cauza stresului. Studiile au demonstrat faptul că putem avea acest tip de probleme și din cauza unor afecțiuni.

Bolile renale cronice, precum insuficiența renală, lasă semne și pe pielea noastră, în special în zona ochilor. Astfel, dacă avem pungi sub ochi sau cearcăne este bine să mergem la un medic urolog, nu la dermatolog. „Într-adevăr, cearcănele în boala renală cronică sunt umflate și pufoase, apar acele pungi sub ochi. Cred că traseul normal și firesc este să adreseze medicului de familie, în funcție de niște investigații preliminarii trebuie să ajungem la un specialist” a precizat dr. Mihai Lupu, medic specialist dermato-venerolog, în direct la Medika TV.

Specialiștii în dermatologie explică și care sunt motivele care determină o accentuare a coloritului cearcănelor. „Discuția despre cearcăne este vastă. Acea culoare albăstruie se numește efect Tindal și reprezintă refracția luminii, din structurile profunde ale pielii. Cearcănele pot fi dobândite de cei cu un stil de viață modern și agitat sau pot fi congenitale, adică practic moștenite. Sunt persoane care-și moștenesc părinții cu cearcăne. ” a mai spus dr. Mihai Lupu, pentru Medika TV.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea