Candidaţii la facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ au susţinut, miercuri, examenul de admitere, lucrările fiind corectate pe loc.
Potrivit unui comunicat al Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’, anul acesta, concurenţa la UMF este în medie de 5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, fiind cea mai mare după anii ’90 încoace.
La finalul sesiunii de înscriere au fost validaţi în total 3.237 candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF ”Carol Davila”.
Din anii ’70 şi până în 1989 concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” a ajuns, la un moment dat, la 18 candidaţi pe un loc.
”Cred că toţi absolvenţii de liceu şi-ar dori, în principiu, să ajungă la o universitate de prestigiu, precum UMF ‘Carol Davila’, în condiţiile în care, fiind buni, ajung la locurile bugetate şi atunci fără îndoială, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezintă o dificultate prea mare. Scopul lor numărul unu este să se formeze foarte bine, să fie competitivi, iar într-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, a declarat rectorul Universităţii, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.
În ceea ce priveşte facilităţile pe care UMF ”Carol Davila” le pune la dispoziţia studenţilor, rectorul instituţiei susţine că acestea ”sunt mai bune chiar şi faţă de alte universităţi din Europa de Vest”.
”Avem o mulţime de spitale care sunt clinici universitare în toate specialităţile, avem un număr mare de cadre didactice care sunt performante şi doritoare să formeze generaţii de studenţi. Astfel, în momentul în care ei termină facultatea şi îşi iau licenţa, dacă ajung în postura de a fi contracandidaţi cu colegii lor din ţările Europei de Vest, foarte adesea, absolvenţi de-ai noştri câştigă concursul şi se clasează pe primele locuri. Acest lucru dovedeşte valoarea învăţământului de la UMF ‘Carol Davila’, volumul mare de noţiuni pe care studenţii îl acumulează în cei 6 ani de studiu şi ca urmare performanţa lor în orice sistem medical din Europa sau din afara Europei”, a conchis acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
O condiţie necesară însă admiterii la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti o reprezintă promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.
La Facultatea de Moaşe şi Asistenţi Medicali declararea candidaţilor admişi va fi în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite, formulate în scris de candidaţi.
Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, la comisiile de admitere ale facultăţilor.
Lucrările constituind obiectul contestaţiei se recorectează în prezenţa candidatului, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Decizia comisiilor de contestaţii este definitivă.
Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor în cel mult 48 de ore de la terminarea probei scrise.