Cea mai bună rețetă de socată, băutura cu efecte miraculoase asupra organismului

Socul are proprietăți diuretice și laxative, dar este indicat și în afecțiuni ale sistemului nervos. Socul e în floare în această perioadă, din acestea obținându-se o bătură pe cât de delicioasă, pe atât de sănătoasă.

Pentru o socată tradițională, ca pe vremea bunicii, avem nevoie de: 10-14 flori de soc (în funcție de mărime), 10 litri de apă, 4 lămâi, 1 kg de zahăr, 10 boabe de orez sau 5 grame de drojdie proaspătă.

Florile de soc se pun într-un borcan de 10 litri, iar peste ele adăugăm apa şi lămâile. Lămâile trebuie tăiate felii, iar sucul se stoarce în apă. Borcanul se acoperă şi se lasă așa o zi. A doua zi se adaugă zahărul și boabele de orez sau drojdia, se amestecă bine, se acoperă din nou și se lasă la fermentat încă 3-4 zile. Borcanul nu trebuie închis complet, astfel încât preparatul să poată „respira”. Compoziția trebuie amestecată de cel puțin două ori pe zi.

Când apa capătă o culoare gălbuie, sucul se strecoară, iar socata e gata. Trebuie ținută în frigider, în sticle închise ermetic, sau într-un alt loc întunecos și rece.

În afara efectelor laxative și diuretice recunoscute, socul este recomandat și în astm, rinită alergică sau infecții urinare.

Categorii: Medicină alternativă, Știri, Utile
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea