ALERTĂ: CORONAVIRUS Eveniment

Ce spune Al. Rafila despre creșterea rapidă a infecțiilor cu coronavirus

PROF. DR. ALEXANDRU RAFILA, şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”

Aflat la Geneva unde participă la o ședință a Organizației Mondiale a Sănătății, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a comentat situația din ultimele ore. Este vorba despre o creștere a numărului de infecții cu coronavirus în zona de focar:

„Creşterea rapidă a numărului de cazuri este un lucru care este de aşteptat, aş spune, pentru că, cu siguranţă, numărul de persoane care sunt infectate este mai mare decât cel care a putut fi identificat până în acest moment, pentru că această boală produce foarte multe infecţii inaparente sau cu o manifestare clinică limitată, iar acest element nu favorizează întotdeauna prezentarea la medic şi diagnosticul.” explică Alexandru Rafila.

Ce șanse sunt ca epidemia să fie pusă sub control și când se preconizează apariția unui vaccine citiți AICI, într-un interviu acordat de Alexandru Rafila Agenției Mediafax.