CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL COPIILOR VINDECAȚI DE COVID-19. Ei continuă să aibă simptome și după ce au fost testați negativ

Dacă în ceea ce privește impactul pe care COVID-19 îl are asupra adulților lucrurile sunt relativ clare, în ceea ce-i privește pe copii oamenii de știință sunt departe de a găsi un răspuns cu privire la modul în care boala le afectează organismul. Au fost raportate cazuri de copii care, deși aveau rezultate negative ale testelor pentru COVID-19, aceștia continuau să aibă simptome specifice bolii.

Tot ceea ce se știe în prezent despre modul în care noul coronavirus acționează asupra organismului copiilor este că efectele sale sunt minime. Astfel, COVID-19 nu are manifestări agresive așa cum se întâmplă în cazul adulților, iar vindecarea în cazul copiilor apare mult mai repede.

Specialiștii au pus totul pe faptul că, în cazul copiilor, sistemul imunitar este încă în dezvoltare și nu poate provoca „furtuna de citokine” în încercarea de apăra corpul de invazia provocată de noul coronavirus, în timpul replicării sale.

Totuși, o serie de informații noi arată că, în unele cazuri, copiii infectați cu SARS-CoV-2 continuă să aibă simptome specifice COVID-19, după luni bune de la vindecare.

Jurnaliștii americani au dat exemplul Indianei Evans, o fată de 14 ani din Marea Britanie care s-a îmbolnăvit de COVID-19 în luna martie și care încă are probleme. Ea se simte încă slăbită și nu poate respira foarte bine.

Un alt copil din Anglia infectat cu SARS-CoV-2 și considerat vindecat se confruntă și acum cu probleme generate de boală, în sensul că periodic nasul îi sângerează. De asemenea, o femeie din Anglia a raportat că deși copilul său părea vindecat, după o anumită perioadă de timp simptome precum tuse, febră, umflarea și înroșirea ochilor și durerile articulare au reapărut.

Cercetătorii nu au încă un răspuns cert cu privire la impactul pe termen lung pe care îl poate avea COVID-19 asupra copiilor.

COVID-19 a împărțit copiii în două categorii. Cei care au fost infectați și au avut forme ușoare ale bolii și cei care au dezvoltat sindromul respirator sever și care, din fericire, sunt foarte puțini la număr. Rămâne să studiem și să descoperim dacă ceea ce se întâmplă astăzi cu acești copii are legătură cu infecția cu noul coronavirus”, a explicat Athimalaipet Ramanan, profesor onorific specializat în pediatrie reumatologică, în cadrul Universității din Bristol, Marea Britanie, citat de CNN.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes