Sănătatea în România Știri

Ce s-ar putea întâmpla cu profesorii nevaccinați. Anunțul făcut de ministrul Educației

După anunțul făcut de ministrul Sănătății cu privire la testarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, un anunț similar a fost făcut și de ministrul Educației, vizându-i pe profesorii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Sorin Cîmpeanu spune că vaccinarea trebuie să continue, deși la nivelul breslei cadrelor didactice procentul de imunizare este destul de bun, de circa 60%.

Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Acesta a precizat că se ia în calcul varianta testării periodice a cadrelor didactice nevaccinate, dar o decizie va fi luată în acord cu Ministerul Sănătății.

Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. Aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat Cîmpeanu.

Acesta a menționat că anul școlar va începe pe 13 septembrie tot sub auspiciile pandemiei, iar regulile sanitare, ca purtarea măștii, distanțarea fizică sau aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii.