Sănătatea în România Știri

Ce răspund profesorii atunci când sunt întrebați dacă se vaccinează anti-COVID. Rezultatul unui sondaj stârnește îngrijorarea

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie,  un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară.

Rezultatele sondajului, date astăzi publicității, sunt surprinzătoare. Acestea arată că mai bine de jumătate dintre cadrele didactice nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

Chestionarul vine în contextul în care Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Astfel, din ianuarie, autoritățile române ar urma să înceapă vaccinarea populației. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Pe scurt:

* Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar;

* 56,3% dintre repondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19;

* 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare”,  se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“.

Sondajul vine în contextul anunțului făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, potrivit căruia școala față în față ar urma să înceapă abia după imunizarea cadrelor didactice.