BREAKING MEDIKA Exclusiv

Ce implicaţii are în România cutremurul din Albania

Cutremurul devastator din Albania a pus pe jar opinia publică românească în condiţiile în care ţara noastră a avut şi ea parte în ultima sută de ani de mişcări seismice îngrozitoare, cel mai mare fiind cel din 4 martie 1977. Subiectul efectelor pe care cutremurul de suprafaţă de 6,4 grade Richter care a avut loc la 22 de kilometri distanţă de oraşul port Durres, a fost dezbătut în partea a doua a emisiunii Medika Special de miercuri seară de la Medika TV, moderată de Doru Gheorghiade.

Cele mai tehnice puncte de vedere le-a avut profesorul Gheorghe Mărmureanu, fostul director general, acum preşedinte onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, care în direct, prin telefon, a explicat exact cum s-a produs mişcarea telurică din Albania, şi la ce-ar trebui să se aştepăte românii după acest eveniment dar şi cum evoluează situaţia în zona seismică Vrancea-Buzău, cea în care se produc cele mai mari cutremure din România.

În platoul Medika Special au fost prezenţi Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual (S.N.P.P.C.) şi avocatul Adrian Cuculiş, ambii insistând pe modul ân care sunt sau nu pregătite autorităţile statului să acţioneze penru salvarea imobilelor şi limitarea efectelor unui cutremur major dacă acesta ar putea avea loc.

Emisiune integrală poate fi urmărită aici:

Partea IBunic mort in strada langa nepotul sau, dupa un atac de cord, la Gherla. Ambulanta a ajuns dupa 50 de minute.Chirurgul cu 1000 de operatii pe an, cel mai bun manager de spital din Romania, la Moinesti.Bani in plus la buget pentru sanatate, dupa rectificarea de buget. Mai multi bani pentru doctori si medicamente.Vaccinurile angtigripal si anti – HPV, mai ieftine.INVITAȚI:RADU GANESCU, Presedinte COPAC ( Coalitia Organizatiilor Pacientilor cuAfectiuni Cronice)Dr. EMANUEL MOISA, medic rezident ATIPrin telefon:Dr. HORIA SIMU, manager Serviciul de Ambulanta ClujDr. ADRIAN COTIRLET, manager Sp Municipal de Urgenta MoinestiPartea a II aOperatiunea de salvare a oilor din Marea Neagra, in plina desfasurare. Detalii, de la fata locului.Panica in sud vestul Europei, 60 de cutremure, unele catastrofale. Ultimele vesti din Albania.INVITAȚI:DUMITRU COARNA, Pres SNPPCADRIAN CUCULIS, avocatPrin telefon:Slt ANA MARIA STOICA, purtator de cuvant ISU DobrogeaGHEORGHE MARMUREANU, președinte onorific al Institutului Naţionalde Fizică a Pământului

Gepostet von Medikatv am Mittwoch, 27. November 2019