Ce impact poate avea un învățământ exclusiv online asupra sănătății copiilor. Scenariul galben este preferat de medici

Se conturează tot mai mult scenariul că din 14 septembrie elevii vor merge, cel mai probabil, la școală în sistemul hibrid. deși fiecare localitate își va adapta tipul de învățământ în funcție de numărul de cazuri de infectare și de infrastructura școlară, medicii recomandă scenariul galben, care presupune ca elevii să meargă fizic la școală prin rotație, alternând cursurile acestea cu cele online.

Medicii spun că un învățământ exclusiv online ar avea efecte negative asupra dezvoltării copiilor.

“Din punctul meu de vedere, învățământul doar în fața laptopului sau tabletei are câteva lipsuri. În primul rând mă refer nu doar la acumularea de cunoștințe, cât la dezvoltarea unor atitudini și mai ales a unor abilități, chiar de la vârste fragede. Acel limbaj non-verbal pe care cadrul didactic trebuie să îl transmită și prin care, în timp, se formează niște caractere,  acesta este un element pe care nu îl poți obține doar în online”, a spus, la Medika TV, dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie.

De altfel, un studiu derulat de organizația Salvați Copiii încă din luna iulie a arătat că în primăvară, când școlile au fost închise și învățământul a fost exclusiv online, mulți copii s-au plâns de dificultatea temelor. Fără ajutorul direct al învățătorului sau profesorului, unii au rămas în urmă cu materia.

„Am simțit că nu putem înțelege lecțiile la fel de bine față de cum le înțelegeam la școală şi nu am avut destul timp liber din cauza lecțiilor şi temelor, care au fost mai multe decât la școală”, a spus un elev citat în cercetarea realizată de Salvați Copiii, care poate fi consultată AICI.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului
Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea