Ce este hipertermia și cum ne protejăm de ea. Sfaturi de la medici

Din cauza temperaturilor ridicate de afară corpul uman se poate supraîncălzi. Acest simptom este provocat de expunerea la căldura excesivă de afară și poartă numele de hipertermie. Medicii ne recomandă să evităm orele în care temperaturile sunt foarte crescute și să ne hidratăm foarte bine.

„xistă hipertermie severă, asta însemană 38-39 de grade şi peste 30-40 de grade, La peste 40 de grade intrăm în şoc hipertehnic, iar acesta este o urgenţă majoră, se tratează, în general, la spital şi principalul lucru este să ducem bolnavul la spital. Când vedem că temperatura corpului creşte, principalul lucru este să ducem pacientul în loc răcoros, la aer condiţionat, în funcţie de gravitatea temperaturii pe care o depistăm” susține medicul Viorica Petre, medic specialist gastroenterolog.

Consecințele hipertermiei asupra organismului pot fi foarte grave, nu de puține ori pacienții ajungând în comă.

„Se poate intra într-un fel de comă şi poate duce la creşterea pulsului, la deficite cardiovasculare şi într-un final se produce exitusul. Cea mai corectă treabă este să scoatem pacientul din acest mediu căldură, să il ducem într-un loc răcoros, îl hidratăm foarte bine. Orice băutură dulce şi carbogazoasă în general hidratează” adaugă medicul Viorica Petre.

În ultimele săptămâni, România a fost lovită puternic de un val de căldură excesivă, temperaturile de afară depășind 40 de grade Celsius.

Categorii: Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+