Știri

Ce activitate a avut, de fapt, Alexandru Rafila la OMS. Explicațiile ministrului Sănătății

În scandalul public în care este aruncat de către USR, Alexandru Rafila face precizări cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. Ministrul Sănătății a explicat pe rețelele de socializare rolul său în cadrul OMS.

Precizările nu sunt pentru cei care, deși cunosc situația reală, și-au făcut din calomnie unicul proiect politic, ci pentru oamenii de bună credință care, poate, nu au aflat detalii ale activității mele profesionale la OMS” susține Alexandru Rafila, ministrul Sănătății și deputat PSD.

Alexandru Rafila a reprezentat România în conducerea Organizației Mondiale a Sănătății între 2014 și 2017, în cadrul Comitetului Permanent al Biroului Regional OMS, și între 2018 – 2021, în cadrul Comitetului Executiv al OMS.

Ambele poziții de reprezentare a țării mele au fost obținute prin votul statelor membre (53 în Regiunea Europeană și 194 la nivel global) pe baza CV-ului profesional și la recomandarea miniștrilor români ai sănătății din acele perioade. Ambele poziții nu au fost niciodată retribuite și au presupus multă muncă în studierea politicilor de sănătate publică și de realizare a recomandărilor pentru ca statele membre ale OMS să poată aproba modul de dezvoltare a sistemelor de sănătate în deceniul următor” susține Alexandru Rafila.

Scopul activităților pe care Alexandru Rafila le-a desfășurat în cadrul OMS a vizat asigurarea a accesului universal la servicii de sănătate și de îndeplinire a obiectivului Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă în domeniul sănătăţii.