Sfatul specialistului Stil de viață Știri

Câte ore ne odihnim într-o viață. Prof. dr. Adrian Restian: „Noi dormim cam 200 de mii de ore” (VIDEO)

Odihna este foarte importantă pentru a ne putea desfășura activitățile zilnice. Însă într-o lume în care stresul este tot mai prezent în viețile noastre, somnul devine tot mai absent, iar lipsa acestuia ne poate afecta serios sănătatea.

Somnul este foarte important pentru ca organismul să se poată reface după o zi încărcată de activități. Din păcate, petrecem tot mai puțin timp în pat, în încercarea de a ne odihni. De la o zi la alta, numărul orelor pe care le dormim scade considerabil.

„Dacă noi trăim 80 de ani în medie, în acești 80 de ani trăim vreo 30.000 de zile, nu este mult… În aceste zile noi trăim cam 700 mii de ore și dormim doar 200 – 300 mii de ore”, a explicat prof. dr. Adrian Restian, în direct la Medika TV.

Medicii explică faptul că lipsa somnului ne poate afecta serios sănătatea, putând genera probleme foarte grave. „Trebuie să dormim, pentru că dacă nu dormim suficient ne îmbolnăvim și dacă vom continua așa murim. Întrebarea este de ce dormim? Organismul nostru nu se odihnește niciodată, nici când dormim. Creierul lucrează, inima bate, toate celulele funcționează la un nivel mai jos”, a mai explicat prof. dr. Adrian Restian.

Mai mult, în organismul nostru, în timpul somnului se petrec numeroase procese biologice „Eliminăm niște toxine în timpul somnului, reparăm niște țesuturi, eliberăm hormoni. Noi trebuie să dormim! Sunt niște structuri care întrețin starea de veghe și ne aduc în starea de vis”, a mai spus prof. dr. Adrian Restian.