SFATURILE LUI DR. MENCI. Cum faci diferența între somonul de cultură și cel sălbatic. Cu ce se colorează somonul în roz

Cu toții știm că somonul, unul dintre peștii care conțin cantități importante de acizi grași esențiali, are o culoare roz-portocalie. Există, în design, inclusiv culoarea somon, inspirată din cea a cărnii peștelui cu același lume.

Totuși, în mod natural, peștele nu are culoarea atât de cunoscută, iar după asta putem să ne dăm seama dacă avem în față un somon sălbatic sau unul de crescătorie.

Culoarea depinde foarte mult de mediul în care crește și de hrana consumată. În sălbăticie, somonul se hrănește îndeosebi cu plancton și crustacee mici, ceea ce face să aibă o culoare albă spre gri. În crescătorii, în schimb, peștii sunt hrăniți cu produse în care sunt adăugați compuși pigmentați și care determină schimbarea culorii somonului în care atât de cunoscută.

Ca să obții culoarea aceea frumoasă de somon nu este foarte greu, să pui un pigment carotenoid. Peștele natural care are culoarea lui naturală ne indică și conținutul de acizi grași saturați, care au efecte beneficie asupra sistemului cardiovascular și nervos”,  a spus  prof. univ. dr.  Gheorghe Mencinicopschi la Medika TV.

Totuși, a subliniat dr. Menci, aportul de pigmenți nu face ca somonul de crescătorie să fie mai puțin sănătos. Indiferent că e somon crescut în mediu controlat sau în mediul lui natural, acesta reprezintă o sursă bogată de acizi grași Omega 3, care sunt foarte importanți pentru organismul uman.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes