Cancerul de sân este o boală tot mai des întâlnită în rândul femeilor din România. Medicii susțin faptul că, statistic, una din 8 femei va face boala, la un moment dat, în timpul vieții.
Cauzele care determină apariția cancerului de sân sunt încă necunoscute, dar factori de risc precum vârsta, moștenirea genetică sau stilul de viață nesănătos pot contribui la apariția bolii.
„Statisticile spun că una din opt femei va face boala, la un moment dat, în timpul vieţii, ceea ce este un număr foarte mare de cazuri de apariţie de cancer mamar”, a explicat dr. Aniela Nodiți, medic chirurg cu supraspecializare în chirurgie oncologică, Institutul Oncologic București.
Medicul a subliniat importanţa recunoaşterii simptomelor, arătând, în acest context, că este foarte importantă autoexaminarea sânilor.
”Dar importante sunt controalele şi mersul la medic, pentru că dacă un nodul este deja palpabil şi nu are caracter de benignitate, adică de ceva nepericulos, de ceva necanceros, înseamnă că dimensiunea acestuia este de unu-doi centimetri şi asta înseamnă că nu mai este un stadiu incipient de boală” a mai spus dr. Aniela Nodiți, medic chirurg cu supraspecializare în chirurgie oncologică, Institutul Oncologic București.