Sănătatea în România Știri

Care e realitatea în privința numărului mare de cazuri din România. Anunțul lui Alexandru Rafila e îngrijorător!

Specialiștii sunt tot mai îngrijorați cu privire la numărul mare de cazuri raportate zilnic în țara noastră. Deși în ultimele zile ne confruntăm cu raportări de peste 4000 de cazuri zilnic, realitatea ar fi cu totul alta, mult mai îngrijorătoare.

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, spune că, la 4000 de cazuri diagnosticate, numărul real al persoanelor care se îmbolnăvesc este, de fapt, de 10 ori mai mare, adică de 40.000.

Alexandru Rafila spune că aceeași situație e întâlnită și în alte țări, nu doar în România, și vine din raportul de 1 la 10 rezultat în urma studiilor de seroprevalență realizate.

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a declarat Alexandru Rafila.