Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

CARANTINA TOTALĂ, SINGURA SOLUȚIE? Medic: „Cred că este exagerată teama de închidere!” (video)

În timp ce autoritățile încearcă să țină piept pandemiei fără a impune măsuri de restricție drastice, precum un lockdown total, medicii sunt de părere că o astfel de măsură ar putea fi benefică.

Un lockdown total care să închidă România pentru câteva săptămâni ar reprezenta o măsură eficientă și ar putea aduce un control al pandemiei, sunt de părere voci din lumea medicală.

Este clar că scăderea numărului de infectați, de contacte involuntare care se soldează cu boala COVID-19, poate să stopeze această evoluție a pandemiei. Este posibil ca o carantină de 2 săptămâni, respectată, să dea niște răspunsuri. Ne plângem că omorâm economia, că HoReCa nu merge, dar eu tot văd la televizor că niște oameni foarte tineri care nu produc nimic umplu niște discoteci, niște baruri. Ei au niște bani de undeva, dacă părinții lor ar fi falimentari, nu ar mai avea cum să iasă din casă”, a declarat dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în direct la Medika TV.

De asemenea, medicii sunt de părere că temerile legate de prăbușirea economică, în cazul în care o carantinare totală ar fi acceptată, sunt exagerate.

Cred că e un pic exagerată această teamă de închidere, că se va prăbuși totul dacă închidem pentru 2 săptămâni. Nu! Cel mai probabil vom limita răspândirea, ăsta e efectul așteptat, nicidecum prăbușirea economică”, a mai spus dr. Șerban Bubenek la Medika TV.