Canicula prelungită afectează mecanismele fiziopatologice de termo-reglare ale organismului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.
Ea a explicat că această perioadă cu călduri excesive prelungite produce o alterare a stării generale şi afectează în mod deosebit persoanele cu afecţiuni preexistente, cardio-vasculare, respiratorii şi pe cei cu tulburări neuropsihice.
Perioada lungă de caniculă influenţează capacitatea de adaptare a organismului şi din această cauză pot să apară stări de slăbiciune, cefalee, stări de vomă, a spus medicul.
Dr. Alis Grasu atrage atenţia că pentru acestă perioadă cu temperaturi excesive populaţia trebuie să se hidrateze foarte bine, să alterneze perioadele de stat afară cu cele de stat în spaţii aerisite, cu aer condiţionat, iar pentru cei care sunt obligaţi din diferite motive să stea mai mult afară să facă pauze cât mai dese, în care să stea în spaţii închise cu aer condiţionat. Trebuie de asemenea ca alimentaţia să fie cu mai puţine proteine, dar cu multe fructe, legume şi lactate.