Știri

Când s-ar putea ajunge la imunitatea de grup. Optimismul oficialilor europeni

Țările Uniunii Europene ar putea ajunge mai repede decât erau estimările oficiale la imunitatea de grup, pe fondul accelerării livrării vaccinurile, care permite statelor UE să vaccineze intensiv populația.

Comisarul european Thierry Breton a spus, într-o emisiune televizată, că se întrevede deja “lumina de la capătul tunelului”, chiar dacă Europa se confruntă cu al treilea val, care a lovit în plin.

Avem acum 52 de uzine care lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte în Europa pentru a produce vaccinuri împotriva COVID-19. Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi şi cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge”, a spus comisarul european la RTL, citat de AFP.

În acest context, Thierry Breton crede că în statele membre UE se va putea atinge imunitatea colectivă mai devreme decât se estima, avansând ca termen jumătatea lunii iulie.

Mai e nevoie de câteva săptămâni pentru a limita propagarea virusului, dar trebuie să se vaccineze substanţial, iar acum ştim că este posibil să facem acest lucru”, a mai spus comisarul european Thierry Breton.