Sfatul specialistului Știri

Când e momentul să mergi neapărat la medic dacă te doare spatele (video)

Durerile de spate sunt foarte întâlnite în rândul populației, indiferent de sex sau vârstă. Cel puțin 90% dintre oameni au cel puțin un episod de durere de spate.

În unele cazuri, durerea de spate nu are o cauză gravă. Sunt însă și situații în care în spatele acestei dureri poate sta o afecțiune cu risc crescut pentru sănătate, în cazul în care nu se intervine rapid.

Trebuie să ne îngrijorăm atunci când durerea nu dispare de la sine ci, dimpotrivă, se accentuează în timp, astfel încât ajunge să ne împiedice în desfășurarea activităților zilnice. Acela este momentul în care trebuie să apelăm la ajutor specializat, iar primul drum pe care îl facem trebuie să fie la medicul de familie. Durerea de spate poate ascunde afecțiuni direse, cum ar fi cele renale, dar pot fi probleme ale coloanei, caz în care este nevoie de intervenția unui specialist.

Conf. dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg, a vorbit în studioul Telemedika de la Medika TV despre cauzele care determină apariția durerilor de spate, dar și despre faptul că herniile de disc sunt cele mai întâlnite. Netratate, afecțiunile discurilor coloanei pot avea consecințe dramatice, dar fel cum poate avea, însă, și auto-medicația. Tocmai de aceea, este important ca o durere de spate, mai ales dacă persistă, să nu fie tratată cu superficialitate.