Sănătatea în România Știri

Campanie de prevenție a cancerului de piele. „Soare Fără Pete” pentru sănătatea tuturor

Asociația OncoPacienților „Pheonix” organizează cea de-a 6-a ediție a campaniei de prevenție a cancerului de piele „Soare Fără Pete”. Campanie se va desfășura până în luna septembrie a acestui an.

Proiectul, care anul acest a ajuns la a 6-a ediție, are 5 componente și se desfășoară în București și Constanța. Beneficiarii direcți ai acestei inițiative sunt persoanele obișnuite, dar și pacienții deja diagnosticați cu cancer, potrivit unui comunicat de presă al asociației.

În ultimii ani, numărul persoanelor diagnosticate cu cancere de piele a crescut îngrijorător. Mai mult decât atât, specialiștii internaționali estimează că numărul cazurilor de cancere de acest tip va crește cu 50% până în 2040. De aceea, educația și controlul periodic la medicul dermatolog sunt foarte importante.

Controalele de screening sunt necesare, pentru că depistarea preocuce a oricăror leziuni cu potențial de evoluție spre cancer are șanse mari de vindecare și de a crește rata de supraviețuire.

În acest weekend, în stațiunea Mamaia, din Constanța, se efectuează un control de screening al alunițelor și petelor , dar și pentru primirea unui material medical cu regula ABCDE, prin care te poți autoexmina mereu acasă.