Numărul tot mai mic de români care se imunizează împotriva COVID-19 este generat de slaba implicare a autorităților în privința campaniei de informare a populației, sunt de părere unii specialiști în medicină.
Vocile critice susțin că maniera în care s-a făcut informarea cetățenilor a lăsat de dorit. Situația ar fi trebuit abordată altfel.
„Cred că lucrurile își au rădăcina în începutul acestei campanii, după părerea mea neinspirat promovată, pentru că sunt cel puțin 2 aspecte: unu, trebuie să comunici eficient pe limba tuturor cetățenilor și doi, trebuie să nu mizezi pe faptul că oamenii ar avea o avea o dorință arzătoare de a se vaccina. Dacă vaccinul nu ajunge în proximitate, oamenii nu au de ce să se vaccineze. Sunt mulți din zone izolate care nu au nici mijloacele materiale și de transport să ajungă la un centru de vaccinare. Acea campanie televizată cu doamne doctori și marțiali, declarând că vaccinarea e importantă, mai mult sperie lumea. Ar trebui regândită întreaga comunicare”, a precizat dr. Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Colțea din București, în direct la Medika TV.
Slaba gestionare de către autorități a campaniei de vaccinare va pune din nou presiune pe spitale și va da peste cap activitatea de zi cu zi a unităților medicale, mai spune medicul.
„Noi în spitale nu ne relaxăm niciodată. La noi e o situație particulară, fiind unul dintre puținele spitale hemato-oncologic strict, faptul că spitalul a primit pacienți doar COVID-19 ne-a obligat să amânăm pacienții oncologici la operații și tratamente, pentru că nu poți face astfel de intervenții în spitale cu circuite bine determinate pentru boli infecțioase de această amploare, practic blochezi tot spitalul”, a mai spus dr. Marian Stamate, la Medika TV.