Sănătatea în România Știri

Calculele ministrului Rafila: „Începând de săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent”

Deși în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 4000 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, autoritățile sanitare din România sunt optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei pe teritoriul țării noastre. Alexandrul Rafila, ministrul Sănătății, a precizat într-o conferință de presă, faptul că de săptămâna viitoare numărul zilnic de infectări va cunoaște un trend descendent, astfel încât infecția cu SARS-CoV-2 să nu mai reprezinte o problemă de sănătate publică.

De săptămâna viitoare, infecția cu SARS-CoV-2 ar putea să nu mai reprezinte o problemă de sănătate publică. Este punctul de vedere al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta a făcut public faptul că peste 7 zile, numărul de cazuri zilnice va cunoaște un trend descendent.

Evoluţiile în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi după data confirmării, evoluţia ratei de pozitivitate care a cunoscut o uşoară creştere, de la 9% până la 12%, încărcarea paturilor din ATI care a cunostut o scădere mai lentă decât scăderea înregistrată la numărul de persoane internate, şi e normal să fie aşa. (…) Având în vedere trendul regional, opinia noastră este că, începând cu săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent care să ducă la dispariţia încet-încet a acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare şi la reluarea activităţilor în mod obişnuit“, a declarat Alexandru Rafila în cadrul conferinței de presă.

Datele arată că tulpina Omicron a noului coronavirus se menține dominantă pe teritoriul României.