Sănătatea în România Știri

Cabinetele de vaccinare proprii ale MAI, deschise de azi și pentru populația generală

Ministerul Afacerilor Interne anunță că, de azi, cabinetele proprii de vaccinare sunt deschise pentru imunizarea întregii populații, fără să fie nevoie de programare.

Începând de miercuri, 26 mai a.c., în centrele de vaccinare anti-COVID deschise în unităţile medicale ale Ministerului Afacerilor Interne, pe lângă angajații MAI, se va putea vaccina orice persoană cu vârsta de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, fără programare, la oricare din cele 11 centre de vaccinare ale MAI în intervalul orar 8:00 – 16:00, având asupra lor actul de identitate”, se arată într-un comunicat al MAI.

Este vorba despre 11 centre de vaccinare, fiecare având alocat un număr de 60 de doze din vaccinul Pfizer.

“Pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer. În situația în care după vaccinarea angajaților MAI programați pentru ziua respectivă, numărul de persoane care doresc să se vaccineze va fi mai mare decât numărul de doze disponibile, acestea vor fi îndrumate să revină în ziua următoare.

Patru dintre cele 11 centre de vaccinare funcționează în București și jud. Bihor (Spitalul de Urgență ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, Centrul Medical de Diagnostic și Tratamentu Ambulatoriu ”Dr. Nicolae Kretuzlescu”, Spitalul Clinic „Avram Iancu” din Oradea, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu din Oradea), un centru de vaccinare este amenajat în Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești, iar celelalte în Centrele Medicale Județene ale MAI din Hunedoara, Timiș, Constanța, Tulcea, Galați, Neamț”,  mai transmite Ministerul Afacerilor Interne.