ALERTĂ: CORONAVIRUS Sănătatea în România Știri

Ca în filmele SF! “Medici” virtuali pentru pacienții cu COVID-19, la Spitalul Militar Central

Idee revoluționară pusă în practică la Spitalul Militar Central, unde o echipă medicală 100% virtuală și-a început activitatea la Secția Boli Infecțioase.

Un medic coordonator, un medic specialist, două asistente medicale și două infirmiere merg din salon în salon ca să vadă de pacienți. Până aici nimic neobișnuit. Doar că medicii, asistentele și infirmierele sunt, de fapt… o rețea interconectată de tablete. Fiecare tabletă are un suport care îi arată pacientului cine îl vizitează.

Rețeaua de tablete interconectate a fost realizată pentru limitarea expunerii cadrelor medicale la contactul cu pacienții diagnosticați cu COVID-19, după cum anunță, pe Facebook, Spitalul Militar Central.

Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce tehnologia în acest caz îl reprezintă asigurarea unei comunicări directe, prin video-call, eliminându-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protecție care blochează transmiterea sentimentelor de empatie, sprijin și încredere, acestea fiind o parte importantă a unui act medical de succes. Astfel, pacienții pot vedea chipul celor care îi îngrijesc, vor putea primi răspunsuri prompte la toate întrebările și frământările lor, iar asta nu înseamnă altceva decât o consolidare a parteneriatului nostru de sănătate, pentru sănătate.

Trebuie menționat că echipa medicală virtuală nu se substituie actul medical specializat, ele putând reprezenta o soluție pentru cazurile medicale uşoare şi medii de COVID-19”,  se specifică în postarea Spitalului Militar Central.