Sănătatea în România Știri

Bucureștiul, a cincea cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache atrage atenția cu privire la pericolul poluării la care sunt expuși locuitorii din București. Capitala României este a cincea cea mai poluată capitală din spațiul comunitar.

Cifrele arată că Bucureștiul are și cea mai mică suprafață de zonă verde pe cap de locuitor. Dacă media europeană este de 18 mp, în București aceasta este de doar 7 mp. De asemenea, traficul reprezintă cea mai mare sursă de poluare, mai exact 60% din noxe sunt eliberate în atmosfera Capitalei de către automobile.

Totodată, peste 50% din autovehiculele din București sunt mai vechi de 12 ani. Din cauza poluării, din estimările specialiștilor, până în 2050, temperatura aerul va crește la București cu 4 grade Celsius.

Cam așa arată în cifre Bucureștiul, capitala țării, sufocată de construcții, de traficul rutier intens, de gestionarea deficitară a deșeurilor, de numărul mult prea mic de spații verzi raportat la numărul de locuitori. Împreună cu reprezentanții PES Activists București am căutat cele mai eficiente și prompte soluții pentru această problemă serioasă de mediu cu repercusiuni enorme asupra sănătății locuitorilor” susține parlamentarul PSD, Ileana Cristina Dumitrache.

Deputatul social democrat așteaptă ca autoritățile de mediu din țara noastră să ia cele mai bune măsuri pentru a putea ține sub control poluarea din Capitală. „Cât stă în puterea autorităților ca lucrurile să se schimbe? Cum poate cetățeanul să contribuie la remedierea acestei probleme? Care sunt politicile de mediu prin care putem conștientiza problema și preîntâmpina consecințele ei? Sunt întrebări la care trebuie să găsim răspunsuri. Și mai ales soluții” mai spune Ileana Cristina Dumitrache.