ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

Bombă COVID-19 într-o fabrică de confecții din România! Bolnavii sunt cetățeni din Sri Lanka (VIDEO)

21 de cetățeni srilankezi, angajați ai unei fabrici de confecții din Focșani, care au stat timp de două săptămâni în izolare în locuințele modulare de la Garoafa, au fost transportați azi cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani. La expirarea celor 14 zile de izolare, aceștia au fost testați, iar rezultatele testelor au arătat că sunt infectați cu noul coronavirus.

Momentul în care cele 21 de persoane au fost preluate pentru a fi transportate la spital a fost transmis în direct, pe Facebook, de unul dintre ei.

sursa video: Facebook Lakmal Rangana

Toți cei 21 de cetățeni din Sri Lanka au ajuns la secția de infecțioase a Spitalului Județean Focșani, unde sunt evaluați de medici. Din primele date, se pare că majoritatea au forme ușoare ale bolii, unii fiind chiar asimptomatici. De aceea, numărul celor care vor rămâne în spital ar putea fi mai mic. Cel mai probabil, persoanele asimptomatice vor fi introduse în carantină instituționalizată.

“Au fost testați de Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Ei provin dintr-un focar epidemiologic. Ei sunt acum aduși pentru examinare medicală și conduită terapeutică. Acum, în momentul ăsta sunt evaluați. S-ar părea că nu sunt forme grave, unii ar putea fi asimptomatici. S-ar putea ca cei asimptomatici să meargă într-un spațiu de carantină, că nu putem să-i ținem”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Focșani, dr. Gabriel Negoiță.

Marea problemă este că toate cele 21 de persoane nu au fost izolate de alți cetățeni din Sri Lanka. În total, la Garoafa erau nu mai puțin de 51 de angajați ai fabricii de confecții, ceea ce înseamnă că și alte persoane ar putea fi infectate cu noul coronavirus.

Duminică, cu o zi înainte să expire perioada de autoizolare, oamenii reclamau condițiile în care stau, dar și faptul că unora dintre ei contractele de muncă nu se la fuseseră prelungite.

Până la ieșirea din izolare, când contacții celor 7 persoane confirmate cu COVID-19 au fost testați, nici unul dintre cetățenii srilankezi nu fusese consultat de alt medic în afara celui al societății angajatoare.

În total, până acum, 28 de cetățeni din Sri Lanka, angajați ai unei fabrici de confecții din Focșani, au fost confirmați cu COVID-19.