Bolile cu transmitere sexuală sunt o realitate, mai ales în cazul persoanelor active din punct de vedere sexual. Medicii susțin că incidența lor este mare din cauza faptului că pacienții refuză să accepte că se confruntă cu astfel de probleme.
Lipsa educației sanitare sau teama că ar putea fi judecați îi determină pe pacienți să nu accepte diagnosticul unei boli cu transmitere sexuală. Acest comportament este mai des întâlnit în rândul femeilor.
„Pacientele știu foarte puține lucruri sau sunt foarte multe lucruri eronate. Vin cu tot felul de supoziții sau cu păreri proprii adaptate la context, nu acceptă că este vorba despre o infecție cu transmitere sexuală pe care au preluat-o de la partener, ci își imaginează că au luat-o cu totul altfel, atingerea de diferite suprafețe, că alte femei din anturajul lor au această problemă”, a precizat dr. Romina Sima, medic ginecolog, în direct la Medika TV.
Înainte de a-și începe viața sexuală, fetele ar trebui să știe mai multe despre transmiterea acestui tip de afecțiuni.
„Aceste boli ar trebui investigate de la debutul vieții sexuale. Un pas extrem de important care are consecințe pe termen lung este prevenția. În momentul în care un cuplu decide să aibă o viață sexuală activă este bine să fie informat și în cunoștință de cauză, referitor la consecințe și bineînțeles să investigheze”, a mai spus dr. Romina Sima, pentru Medika TV.