Eveniment Știri

Biserica Ortodoxă se implică în campania de vaccinare, Papa Francisc face vaccin anti-COVID (DOCUMENT)

Vești bune primite de medici de la reprezentanții bisericii, care au decis să dea o mână de ajutor în campania dusă împotriva noului coronavirus și să propovăduiască despre beneficiile vaccinării.

Ministerul Sănătății anunță că Biserica Ortodoxă Română a decis ca materialele informative despre vaccinare să fie distribuite în eparhii.

O veste importantă a venit și dinspre Biserica Catolică, după ce însuși Papa Francisc a anunțat că săptămâna aceasta se va vaccina.

“Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”

Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”,  se arată într-o postare făcută pe Facebook de Ministerul Sănătății.