Sfatul specialistului Știri

Bilanțul infectărilor din Marea Britanie, dovada că vaccinarea salvează vieți. Ce spun oficialii români

Marea Britanie se confruntă cu al treilea val pandemic, pe fondul răspândirii variantei Delta a coronavirusului. Numărul de cazuri noi este mult mai mare decât cel înregistrate anterior. Cu toate acestea, pe fondul vaccinării masive a populației din Marea Britanie, numărul deceselor raportat la cel al infectărilor este extrem de scăzut.

Vicepreședintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a publicat un grafic care arată clar că vaccinarea a scăzut semnificativ numărul deceselor cauzate de coronavirus.

“Uite ce spune un studiu din Marea Britanie, unde aproape 70% din cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin!

  1. În primele 50 de zile ale valului pandemic din toamna anului trecut, rata de infectare ajunsese la 33 cazuri/100 mii de locuitori, iar 3,59 persoane dintr-un milion de locuitori își pierdeau viața.
  2. În coloana a doua vedem ce se întâmplă în ultimele luni în Regatul Unit. Deși rata infectării a depășit cifra din toamnă și este de 33,6 cazuri/100 mii de locuri, rata mortalității este extrem de mică. O persoană din 5 milioane își pierde viața! Asta înseamnă că rata mortalității a scăzut cu 94,15%!

Fii responsabil! Vaccinează-te!”,  a scris Andrei Baciu pe Facebook.

sursa: Facebook Andrei Baciu