Prunele uscare au numeroase beneficii pentru sănătate. Cu un conținut ridicat de potasiu, vitamina K și C reprezintă, totodată, o sursă importantă de fibre.
Pentru o viață sănătoasă și echilibrată, puteți încerca să consumați regulat prune uscate. Au un conținut ridicat de potasiu, vitamina K și C, fiind totodată bogate în fibre, foarte benefice pentru digestie.
Beneficiile prunelor uscate pentru sănătate
Prunele uscate conțin potasiu, fier, fosfor, magneziu, zinc, vitamina K și K, precum și vitamine din complexul B. Chiar dacă sunt o sursă importantă de carbohidrați, nu conțin însă grăsimi și proteine.
Unul dintre beneficiile prunelor uscate are legătură cu tranzitul intestinal. Datorită fibrelor sunt foarte prietenoase cu digestia, fiind considerate un laxativ natural.
Totodată, magneziul și fosforul din compoziția prunelor uscate transformă aceste fructe într-un medicament natural pentru susținerea sistemului osos. Aceste minerale ajută oasele să se dezvolte și previn demineralizarea întregului sistem osos. Astfel, prunele uscate pot fi de ajutor în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni osteoarticulare. Studiile au arătat că prunele uscate pot fi ideale pentru femeile trecute de vârsta de 50 de ani, având în vedere faptul că dezechilibrele hormonale de care suferă le pot afecta sănătatea oaselor.
De asemenea, datorită antioxidanților pe care îi conțin, prunele uscate și-au dovedit eficiența și în ceea ce privește susținerea sănătății vederii. Mai mult decât atât, substanțele minerale din compoziția prunelor uscate pot ajuta și la protecția inimii, eliminând din organism acele substanțe dăunătoare pentru inimă.
Cum să consumăm prunele uscate?
Putem consuma prunele uscate ca gustări, în smootheiuri, dar și combinate cu iaurt și fulgi de ovăz sau împreună cu alte fructe uscate și oleaginoase. De asemenea, prunele uscate pot fi un ingredient delicios pentru prăjituri sau budinci.