Benefic pentru organism, lacul Amara din Ialomița riscă să rămână fără turiști. Autoritățile explică de ce



Intensa mediatizare a secării lacului Amara din județul Buzău dă peste cap turismul balnear din județul Ialomița, acolo unde există un lac cu puteri vindecătoare, care a atrage mii de oameni din toată țara. Oamenii au început să-și renunțe la rezervările pe care le-au făcut, crezând că, de fapt, lacul din Ialomița este cel care a secat. Întreaga situație a fost explicată de Consiliul Județean Ialomița, într-un comunicat de presă.

Sesizați de către hotelierii din stațiunea Amara, oficialii Consiliului Județean Ialomița au explicat faptul că este vorba doar despre o confuzie. O confuzie care afectează însă turismul balnear. „Situația creată din cauza confuziei de nume aduce prejudicii turismului din Stațiunea Amara, județul Ialomița. Turismul balnear din jurul Lacului Amara-Ialomița este afectat de secarea lacului cu același nume din județul Buzău. Având în vedere știrile conform cărora Lacul Amara din județul Buzău a secat, operatorii turistici din Amara-Ialomița trag un semnal de alarmă vizavi de această confuzie. Printr-o adresă transmisă Consiliului Județean Ialomița, aceștia semnalează faptul că tot mai mulți turiști își anulează rezervările, crezând că este vorba despre Lacul Amara din județul Ialomița!” se arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean Ialomița.

Calitățile curative ale lacului Amara din județului Ialomița au fost descoperite pentru prima dată în anul 1887, de către medicul Desborn Ștefanovici care, încă de la acea vreme, a făcut demersuri pe lângă autorități pentru a le pune în valoare.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea