Eveniment Știri

Bebeluș de o lună și jumătate, mort după ce a fost botezat! Sugarului i s-a făcut rău imediat după ce a fost scos din cristelniță

foto cu caracter ilustrativ

Un bebeluș de șase săptămâni a murit, în această dimineață, la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava, unde era internat în stare gravă, intubat și ventilat mecanic.

Bebelușul a ajuns la spital ieri după-amiază, în urma slujbei de botez. Copilul ar fi fost scufundat complet în apă și ar fi înghițit o cantitate importantă de lichid.

La scurt timp după ce a fost scos din cristelnița în care a fost scufundat, copilului i s-a făcut rău. Preotul a sunat la 112, iar echipajul SMURD ajuns la fața locului l-a găsit pe bebeluș în stop cardio-respirator. Sugarul a fost resuscitat și dus la spital, unde în cele din urmă s-a stins.

Inițial, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar dat fiind decesul copilului încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în ucidere din culpă. Deocamdată, cercetările sunt in rem, fără să fi fost formulate acuzații asupra unei persoane.

Ceea ce s-a întâmplat la Suceava va fi discutat, în această seară, la Medika TV. Începând cu ora 20.00, subiectul morții bebelușului în urma slujbei de botez va fi dezbătut cu specialiști din România în emisiunea Medika Special.