În ultimii ani, bărbații români renunță la ideea preconcepută pornită probabil de la o vorbă din strămoși precum că ”Bărbatul trebuie să fie puțin mai frumos decât dracul” și pășesc cu încredere dincolo de pragul cabinetelor de chirurgie estetică. Ponderea cea mai mare în rândul clienților o dețin în continuare femeile-cam 70 %- dar faptul că diferența de 30 % este reprezentată de bărbați este deja o situație mult diferită față de acum cinci sau zece ani.
Un top neoficial al intervențiilor la care apelează clienții de gen masculin, făcut în direct, la emisiunea Medika Estetika, de medicul dermatolog/oftalmolog Olga Melnic, arată că pe prima poziție sunt procedurile de întreținere a podoabei capilare, urmate de injectări cu acid hialuronic și toxină botulinică, mezoterapia.
Un adept al intervențiilor estetice, designerul Stephan Pelger, primul bărbat român care a pozat pe coperta revistei Vogue, a vorbit, fără rețineri despre intervențiile estetice la care a apelat. ”Acum 20 de ani, când eram student la Viena, deci foarte tânăr, am făcut prima injectare de toxină botulinică pentru estomparea ridurilor frunții.” Decizia de a apela la o procedură de înfrumusețare sau la o intervenție de chirurgie estetică trebuie să fie însoțită de foarte multă responsabilitate în alegerea specialistului și a cabinetului în care are loc, au subliniat ambii invitați. ”Pentru mine era foarte important să apelez la specialist, am ales un dermatolog. Am vrut să fiu sigur unde mă duc și dacă mă duc în direcția corectă pentru că nu am vrut să mă las pe mâinile oricui. După aceea am continuat o dată pe an cu aceste proceduri. De la implant de păr, până la acid hialuronic și toxină botulinică, sunt niște lucruri care odată începute, trebuie să continui să le faci”
Stephen Phelger a mai spus că i se întâmplă din ce in ce mai des, în ultima vreme, ca bărbații să îl întrebe despre experiența intervențiilor non-invazive. În ceea ce privește alegerea intervenției și a modului în care aceasta accentuează sau estompează anumite trăsături, medicul trebuie să aibă abilitatea de a tempera pornirile care nu vor conduce la un rezultat bun, au fost de acord cei doi invitați de la Medika Estetika.
Designerul român a povestit o întâmplare din tinerețe când a folosit mai multă toxină botulinică și a trebuit să aștepte patru luni ca să își recapete mobilitatea feței pentru a i se urmări mimica.