Eveniment Știri

Bărbat din Buzău, infectat de 3 ori cu SARS-CoV2 în jumătate de an! Posibile explicații pe marginea acestui caz bizar

foto: sansanews.ro

Un bărbat de 70 de ani din Buzău este internat, în aceste zile, în Spitalul Județean Buzău, cu COVID-19. Aparent un caz ca oricare altul. Bizar e însă că în cazul buzoianului, acesta se află la a treia infectare în decursul a 6 luni.

Potrivit Șansa News, cazul pare să fie unic în România. Bărbatul a avut COVID-19 în luna august, o formă ușoară. A urmat o formă medie de boală în octombrie. Iar acum are din nou, pentru a treia oară, COVID-19.

“Este un pacient care este la al treilea episod de COVID-19. Primul a fost în august, al doilea undeva în octombrie și al treilea acum, este internat momentan la noi. Probabil că este cu Omicron, pentru că are o formă ușoară, fără afectare pulmonară. Are o stare generală bună, echilibrat. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare o formă ușoară”, a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, pentru sursa citată.

Singura explicație posibilă găsită de medici în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

“La fiecare infectare, la cei care spun  că se reinfectează, se reinfectează de obicei cu o altă tulpină și anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecție pentru noua tulpină care circulă momentan, din cauza mutațiilor suferite de virus”, a mai spus dr. Micu.